Lækker opskrift på flødekartofler med den gode smag
For mange er flødekartofler ikke noget der passer til grillmiddagen. Men for dem der har sat tænderne i et lækkert stykke velgrillet kød og tilvalgt cremede flødekartofler, er det højdepunktet på grillmiddagen.
Flødekartofler kan laves på mange måder, men her er en ide til gode cremede flødekartofler:
Vi plejer altid at lave en hel bradepande, så er vi sikker på at der er nok til hele bordet, om man er 4 eller 8 personer.
1: Tænd ovnen på 200 grader
2: Vask 1 kg kartofler, i almindelig størrelse. Behold skrællen på kartoflerne. Skær dem på langs i ca. 0,5 mm eller tyndere skiver.
3: Tag 2 løg (rød eller hvid) og snit dem helt fint.
4: Tag 2 friske porrer, vask og snit dem i tynde skiver.
5: Hæld det hele sammen i en større skål og bland alle ingredienser med lidt olie og godt med salt og friskkværnet peber.
Cremede flødekartofler med smagen i top
Når disse ingredienser er godt bladet, hældes det hele over i en dyb bradepande og tilsættes mindst 1 ltr. klassisk Mornaysauce til kartoflerne er godt blandet med ostesovsen. Hvis man ønsker en mere flydende sovs tilsættes der mere Mornaysauce og eller piskefløde.
Tilsidst rives lidt muskatnød ud over kartoflerne og sættes i den forvarmede ovn, indtil kartoflerne er bløde (mindst 30-40 min.) Hold dog øje med processen, da Mornaysaucen godt kan hæve op og blive mørk.
Når flødekartoflerne er klar, kan en par finthakket forårsløg sætte prikken over iet før servering. Blandingen af kartofler, løg, porrer og lækker ostesovs, gør noget særligt ved dit grillkød og det samlede indtryk.
Velbekomme.